C-Luma

Computeradvies en begeleiding

Marc Van SchandevijlAfgestudeerd in 1979 als binnenhuisarchitect begon ik me al snel te interesseren voor informatica. Zoals zovelen begon ik met een Commodore 64, om dan over te gaan naar een eerste IBM-compatibele 8086 computer.

In 1987 gestart als verkoper informatica in Photohall, en in 1989 in Fnac Gent als verantwoordelijke van de informatica-afdeling, leerde ik te werken met de doorsnee informaticagebruiker en kwam ik in aanraking met de problemen die zij ondervinden bij het omgaan met computers.

In 1991 beëindig ik met onderscheiding avondschool Informatica A1.

In hetzelfde jaar word ik verantwoordelijke informatica in de studiegroep Mens en Ruimte. Daar was ik verantwoordelijk voor een gemengd UNIX-Windows NT netwerk, de informaticaondersteuning voor een 40-tal personeelsleden en het programmeren van verschillende toepassingen in FoxPro en Visual Basic en werkte mee aan projecten zoals
  • Veiligheidsplan Brandweer Brussel
  • Milieu Impact TGV in Europa
  • Bosbouw Vlaanderen
  • Impact van de EEG in Brussel
  • Lokaal Sociaal Beleid: Een financiële analyse van de sociale uitgaven van de Vlaamse OCMW’s

In 1993 introduceerde ik in Mens en Ruimte het gebruik van Internet (toen nog zonder WWW, maar met Telnet, FTP en Gopher) en maakte gedurende de jaren de evolutie mee van dit medium.

In 1995 stichtte ik, samen met Luc Buyse, C-Luma

U kan mij contacteren: Marc Van Schandevijl - LinkedIn